5.02.2009

yine ,yeni, yeniden


Hayat
daha neler göstereceksin bana ,şaşırtacakmısın beni ?

insanın her ne kadar plan yapsa ,hayal kursa,tahminleri olsa hatta yatırımlar yapsada tuttaramayacağı tek şey gelecekte ne yaşayacağıdır...
bunu bir hayal kırıklığı serzenişi sanma dostum ..biz yarınları adına planlar yatırımlar yapan bir nesil değildik ..(burdaki nesil kelimesi yerine yazacak başka kelime bulamayışımdan )
masum hayallerimiz vardı sadece ama gerçekleşmeyeceğini bile bile kurardık kafamızda ..hayeller bizi bulunduğumuz çaresizlik yada sıkıntıdan anlıkta olsa çıkarıyordu...çocukluktu işte avunuyorduk ...hep kahramanların tek elleri ile kötü adam devirdiği filmler yada fedakar ve cefakar aşk romanları etkiledi bizi
.... hayallerimiz güçlüydü asla ezik durmadık....Ama olmuyor işte kestiremiyor insan bir gün sonrasını bırak bir saat sonrasını bile ..hayat sürekli bir yerlerden kafasını çıkartıp ci'e diye şaşırtıyor bizi..bazen güldürüyor bazen ağlatıyor ..korkudan ağlıyoruz bazen ,bazen sevinçten ..
şimdi "annesi alinin kemiklerine yatırım yapıyor" reklamını görünce gülüyorum ...
Alinin güçlü kemiklerden çok güçlü iradeye ,ihtiyacı var teyze diyesim geliyor ..alinin sağlam bir ruha ..yıpranmamış bir akıla ..temiz bir imana ihtiyacı var ..

Hiç yorum yok: