9.07.2008

suikast!!


Hayat hep yanılmaların şaşkınlığını biriktimekten ibaret bazen.

İddealı değilim insanları hızlı tanıma hemen teşhis koyma hususunda .Aslada iddealı olmayacağım çünkü hüsnü niyet ile bezeli bi önyargı var .bazıları buna saflık abtallık desede bu iyi bi haslet bence .

Hani anonim bi deyiş vardır"babana bile güvenme" şidddetle karşı çıkıyorum .yanılsanda güven .iki kişiden darbe yesende dön üçüncüye aynı saflıkla .yani bu bi cedelleşmedir. Bıkmıycam yanılmaktan ,sarsmıyacak hayata bakışımı hiç bir yanılgı.tamam temkinli olalım ama bu şüpheler, bu vesveseler darbeden fazla bozar psikolojimizi.birazda aynadır kişi ,nasıl bakarsa öyle gösterir karşı tarafa yüzünü, nasıl davranırsa öyle muaamele görür.yani güven önemli bir şeydir dostlar ihmale gelmez:)

Esasında yanılmadık değil tabi ,hayat yanılgılarla, kırılganlıkla dolu yapında müsaitse buna !bir meziyet geliştirisin aklınca .bir işlev küçük bi başarı belkide .içinde bulunduğun camiada sıkı dostların vardır .onlardan tepki bekler gözlerine bakarsın .Çünkü buna kabiliyetleri vardır bilirsin . konuyla alakalı derin konuşmalar yada hani bi tebessüm yeter, espriyle karışık bi eleştiri ....Ama yook yok yok .yedi yabancıya nam salsan .adın kaf dağında yankılansa onlar sukut ederler.küçücük bir kelimeye liyakatiniz yokmuş meğer yanlarında .anlarsınız..

Fransızlar koymuşlar bunun adını "sukut suikasti"

tepkisiz kalarak .acı vermek .hiç bir şey yapmadan kırmak ,parçalamak.fransızları saygıyla selamlıyorum .......eyvallah...



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Emeğine sağlık ablam. Rabbim İsLaM'dan ayırmasın cümlemizi inşallah.......

Adsız dedi ki...

Yani ablam, aklımda kaldığı kadarıyla, iki kavram var ki karıştırıldığından dolayı "erdem" olması gereken davranış "saflık" olarak nitelendiriliyor. Güven... İstemsiz... Kuşku Duymamak... İstemli... Güvenemeyebilirsiniz ana kuşku duymaya da bilirsiniz. Hani Organize İşler dizisinde Yılmaz Erdoğan'ın (filmdeki ismi neydi hatırlayamadım şu an) Samet'e şunu diyordu: Ya tabutu taşırsın, ya tabutun içinde olursun ya da bu işi organize edersin. Samet çok hoşuma giden şu cevabı veriyor: Abi, ben ne zaman bir tabut görsem taşırım.

Ne zaman yeni bir insan görsek kafamızdan önce "iyi" geçer. İsa gibi "sürüyü ortalıkta bırakıp kaybolan tek koyunun peşine düşmeye" hazırız.

Vesselam...

havzen dedi ki...

mevan yorumun çok isabetli kardeşim .örnek muhteşem "bende ne zaman bi tabut görsem taşırım "
rabbim bizi İsa 'nın yolundan da ayırmasın