28.06.2008

"usta"


İnsanın hayatında hep bilge bir yüz olmalı....Hani hüznünü,çoşkusunu,fikrini ,hayâlini,paylaşabileceği bir yüz....Anne, baba, eş, kardeş,dost ,arkadaş,öğretici değil ..başka bişey olmalı..
yargılamayan ,sorgulamayan hani dinleyip öğüt veren fakat bu öğütleride öğüt veriyormuş edasıyla vermiyen biri .....
hani bazı derin ve anlaşılmaz sorularınızı rahatça kınanma korkunuz olmadan sorabileceğiniz biri....
çarkın dişlilerine takılmamış, madde ile ile ilgisini asgari düzeyde tutan ,içinizdeki baruta kibriti çakabilecek cesarette ....
mesela "kalbim varmı benim" dediğinizde kahkaha atmıyacak,bir ortaçağ filozofu.yada anadoluda kasabalarda yaşıyan sıradan olmadığı için deli lakabı takılmış hikmet ehli zatlardan biri ...
hayatımızda bi farklı yüz olmalı .kapısını her daim azarlanmadan çalabileceğiniz.soyut şeylerden konuşabileceğiniz.paylaşırken hesap gütmeyen biri.
şimdilerde varlıklı insanların "yaşam koçu" dedikleri gibi değil .beslenme uzmanı , spor eğitmeni yada diksiyon uzmanı değil kasteddiğim .en doğal en olağan lisanla "usta" diyebileceğiniz .gönüllü yaşam danışmanınız olmalı.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Farkettim de yorumlarım genel olarak iddialı oldu. Bunu da iddisız geçmeyelim: O "usta" sen değilsen hiç kimse değildir.

Yalnızlığını kucaklamak...

havzen dedi ki...

"yanlızlığını kucaklamak "demişsin

yani hayatımın bu döneminden sonra bir bilge ile karşılaşma ihtimalim yokmu ....
"tek kişilik özlemler,tek kişilik acılar ustasıyım"eyvallah

Adsız dedi ki...

"Yeni hayatının bu döneminden sonra bir bilge ile karşılaşma ihtimali"n "yalnızlığına karşı başkasını kullanma ihtimali"nden daha az.

Açıkçası... :(